Poëziefilmpjes

RAMPENFILM

Paul Bogaert & Jan Peeters
2018, kleur, geluid, Full HD video, 4 min 59 s

 

Angsten & Wangedrag. Een hedendaagse dieptestudie van kenmerken van rampenfilms in 19de-eeuwse marineschilderkunst. Lezing aan de hand van een schilderij van Louis Artan de Saint-Martin door dr. Volkmar Mühleis, die tijd te kort komt. Vrouwen en kinderen eerst!

 

Te zien op tentoonstelling ‘Afland’ in de bibliotheek van Oostende:

Je liegt en je filtert …

Een dictee. Meisjes in een educatieve zwart-witomgeving. Een goed articulerende maar slordig dicterende mannenstem. De reactie van het meisje in het midden kleurt de inhoud.

INJECTIES

Een modern gebouw. Iedereen is er. Wachtend op de start van een experiment. Een vrouw in een ziekenhuisbed geniet buiten van de paradijselijke sfeer. Tot ze wordt binnengerold. Twee verpleegsters beginnen een behandeling waarbij injecties worden gecombineerd met taal.

RECONSTRUCTIE

Vier bewakers worden opgeroepen om een specifieke plaats te inspecteren. Ze merken de geprojecteerde tekst niet op. Lichten gaan uit en aan. De bewakers zien er jonger uit. En ze geloven niet wat ze horen.

 

BACTERIËN

Paul Bogaert & Jan Peeters

Niet alle deelnemers in het congrescentrum weten waar naartoe, terwijl bacteriën en dienstmededelingen zich in de toiletruimte verspreiden en vermenigvuldigen.

Wat zegt de zee?

Paul Bogaert & Jan Peeters

Een expert interpreteert de zee en overtuigt het publiek. Maar de zee protesteert.

Op TERRAS.