de Slalom soft

de Slalom soft

“Kantoren en zwemparadijs”

de Slalom soft. Gedicht.

de Slalom soft. Gedicht. Paul Bogaert. Meulenhoff|Manteau, 2009.

Het Jaar van de Soep. De sfeer in het kantoor is gespannen. Er moeten namen worden bedacht en de airco werkt niet zoals het hoort. In het zwemparadijs heerst een klimaat van enthousiasme en opwinding, vooral in de glijbanen. Tot de badmeester in de problemen komt. Hij wordt ondervraagd door drenkelingen en persoonlijke coaches. De badmeester probeert zich te concentreren. Maar het niveau is gezakt. Het kwaad is geschied.
In de Slalom soft focust Paul Bogaert op de gebrevetteerde werkmens in zijn verhitte stolp, die zich voor elk uitwerpsel op afroep rept van hier naar daar “in de potsierlijke choreografie met het lange schepnet”. (Flaptekst)

GEDICHTEN UIT ‘DE SLALOM SOFT’

RECENSIES, LITERAIRE KRITIEK EN SIGNALEMENTEN

Erg mooie en confronterende bundel. Het paradijs is onttoverd, maar van het gebrek aan poëzie werd toch weer poëzie gesmeed.” – Poëziekrant.
Bogaert schotelt ons een hel voor, of erger nog: hij toont ons de wereld waarin we leven.” – Trouw.
Net als in zijn vroegere werk toont Bogaert zich in zijn nieuwe bundel een vlijmscherpe analyticus van de samenleving. […] Daarom is ook de Slalom soft weer even onontkoombaar als onmisbaar.” – Knack. 
Een aantrekkelijke […] bundel die lekker wegleest en net genoeg weerstand biedt om het spannend te maken.” – De leeswolf.
Een recent ijkpunt in de hedendaagse poëzie.” – Knack Focus.
Ça joue avec la langue, ça fait mouche” – Culture

KOPEN

ISBN 9789085421931
Eerste druk 2009 – Tweede druk december 2009 – Derde druk februari 2010.
Koop ‘de Slalom soft’.

Vertaald

INTERVIEWS OVER ‘DE SLALOM SOFT’